Welkom op mijn blog.

Ik neem je mee op mijn ontdekkingsreis in de vrije natuur van het Friese landschap opzoek naar mooie landschapsfoto’s

Zondagmorgen ergens begin december.

Soms heb je dat wel eens. Je ligt lekker te slapen en dan ineens ben je wakker, zal ik me nog eens omdraaien of ga ik er maar uit!  Ach, eerst maar eens, even door het slaapkamerraam kijken wat voor weer het is. De voorspelling deze zondagmorgen waren mist en nevelig. Ik keek even snel door de slaapkamerraam, half bewolkt en geen mist te zien.  Even nadenken wat te doen deze vroege zondagmorgen. Zal ik er toch maar weer inkruipen en dan later spijt krijgen dat ik niet weg ben geweest om te fotograferen.

Op pad.

Snel warm aangekleed, camera en andere spullen gepakt en ja, op de fiets naar het Sneekermeer. Brrrrrrrrrr, wat is het koud deze zondagmorgen. Je moet er wel wat voor over hebben als landschapsfotograaf.  Onderweg werd steeds kouder en kwam de mist op zetten, na een half uurtje fietsen in de mist arriveerde ik bij het Sneekermeer en zocht mijn favoriete plekje op aan het rand van het meer. Terwijl ik de Fujifilm camera, groothoeklens met door op de Kasefilters klaar zette, trok ineens de lucht iets open en kwam er eindelijk wat kleur in de lucht, wind was er nauwelijks. Dus hoefde geen lange sluitertijden te gebruiken voor het maken van de foto’s.

Op een gegeven moment begon het ineens hard te waaien en werd het een flink stuk kouder, vanuit het noorden kwam de mist opzetten en ik dacht jammer.

Ging net zo lekker met het fotografen, maar ja moedernatuur houdt geen rekening met een landschapsfotograaf.

Tot mijn grote verbazing was het een kleine mistbank die over mee heen trok.

Weer een nieuwe ervaring rijker. Zo snel dat de mist kwam opzetten zo snel was de mistbank ook weer vertrokken, ineens werd het een stuk warmer en gelukkig ook iets lichter in de lucht en er ontstonden weer gaten in de bewolking.

Moedernatuur.

Het blijft een mooi en interessant, hoe moedernatuur omgaat met de verschillende momenten in het landschap. Dat vind ik het mooiste van landschapsfotografie, buiten te zijn en genieten van het natuurschoon om je heen en gelukkig is er geen dag gelijk. Maar helaas bleef de zon op deze zondagmorgen achter de wolken. Misschien nog even wachten, en wachten. Na een tijdje wachten kwam de zon heel even te voorschijn en gaf ze met haar zonnestralen het riet een  mooie oranjekleurige gloed. Mijn blijdschap was van korte duur, kon nog net op de valreep een mooie landschapsfoto met reflectie van de lucht in het water.

Daarna begon het hard te waaien en begon te draaien naar het noordoosten over het zuidoosten naar het westen, waardoor de bewolking dikker en steeds dikker werd en het mooie ochtendlicht was weg. Dan maar op huis aan voor een lekker bakje koffie en opwarmen bij de houtkachel.

Bedankt voor het lezen.

Vind je mijn fotografie mooi, volg me dan op instagram@myricafotografie en op Facebook. Heb je interesse in deze foto’s, kijk dan in mijn portofolio of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Tot de volgende keer, Thomas