Het is een tijdje stil geweest, er is veel gebeurd en belangrijker nog is, heb even stil gestaan om na te denken hoe nu verder.
Sommige zeggen stilstaand is achteruitgang, maar eigenlijk is stilstaand vooruitgang. Want als je even stilstaat kun je in alle rust er over nadenken over het leven in het nu en welke tijdlijn ga ik volgen.
Een wijze man heeft eens gezegd “Never Give Up” (nooit op geven) blijf je dromen volgen, want dromen zijn geen bedrog. Sterker nog als je in jezelf geloofd komt alles goed.

Welkom op mijn blog waarbij ik je meeneemt in mijn ontdekkingsreis in landschapsfotografie Friesland.

Voordat ik verder ga met mijn ontdekkingsreis wil ik graag een verhaaltje met jullie delen waarin ik me helemaal kan vinden.

Kleine stapjes – kleine doelen.
Het lijkt zo gemakkelijk.
Zo gemakkelijk dat wij er vaak niet aan willen.
Hoge doelen stellen.
Lage doelen worden eigenlijk altijd gehaald.
Blij, weer een stukje verder.
Hoge doelen worden lang niet altijd gehaald.
Frustratie, ik wil dat niet meer.
Vele kleine stapjes leiden je naar hoge doelen.
Niet in frustratie, maar in blijdschap en dankbaarheid.
Dat geeft vertrouwen.
Dat stelt de basis om in liefde door te gaan.
Je doelen zijn met kleine stapjes goed bereikbaar.
(bron; Martha Krul)

Rust

Mijn stapje.
Ik heb een paar stapje achteruit gedaan, om in alle rust kleine stapje naar voren te doen.
Ben gestopt als ambassadeur van Kase filters Benelux. Het voelde niet meer goed!
Heb tijdens mijn ambassadeurschap van Kase Filters Benelux heel veel geleerd en ben hun daar zeer dankbaar voor. In die tijd heb ik heel veel geleerd over filters en landschapsfotografie van een van de beste landschapsfotografen van Nederland, bedankt Marcel. Helaas zijn we door andere kijk op dingen uit elkaar gegroeid en hebben we ons eigen pad gevonden in landschap en nachtfotografie.

Mijn levensstijl.
Ik verdien mijn kost als hovenier in mijn eigen hoveniersbedrijf en doe dit werk met veel passie en plezier.
In het voorjaar en zomer is er bijna geen tijd om op vakantie te gaan en dat vind ik niet erg, daar heb ik voor gekozen en heb daar vrede mee. Er is gelukkig altijd tijd voor landschaps- en nachtfotografie in Friesland en ga ik in de weekenden graag op pad. Voor mij is fotografie een stukje ontspanning en het geeft mij rust.

Nu dat ik een vrij man ben en kan ik doen en laten wat ik zelf wil. Dat is veel plezier beleven aan fotografie in welke vorm dan ook en mijn kennis over te dragen naar andere fotografen door middel van mijn blogs, foto’s en de workshops. Daarbij neem ik je mee op avontuur, om je kennis te laten maken met ons mooie Friese landschap; zoals de IJsselmeerkust, de polders en meren, het imposante wad kust met haar mooie vergezichten, de talrijke bossen en heidevelden, kale duinen bij Appelscha, de akkers en uitgestrekte weides met haar bewoners, maar ook waar het nachts nog echt donker is met de vele sterren aan de hemel.

Expositie van mijn foto’s

Een van de drie foto’s in de expositie te Leeuwarden

Nu dat er veel meer rust is gekomen in mijn leven sta ik ook open voor mijn nieuwe dingen, daarvan is exposeren van mijn foto’s er een van. Bij Foto Karin in Kollum hangen er in zijn showroom enkele foto’s die Wijtze netjes heeft in gelijst. Komende tijd zijn er drie fraaie ingelijste foto’s (door Bax Kunst – Galerie, kunstuitleen en lijstenmakerij in Sneek) te bewonderen in de Doopgezinde kerk te Leeuwarden, deze expositie waar meerdere fotografen aan mee doen zijn te bewonderen van 6 april tot 23 juni 2024.

Workshop fotografie.                                                                                                                                        Ben er achter gekomen dat er op gebied van fotocursus of workshops landschapsfotografie in Friesland heel veel wordt aangeboden en met grote groepen deelnemers. Massa is kassa. Hoe vaak hebben andere fotografen die workshops geven in landschapsfotografie tegen mij gezegd daar hoef je niet mee te beginnen de concurrentie is te groot en dat zonder sociale media! Ook heeft men geopperd om voor een organisatie te werken, om meer bereik te krijgen, maar dat wil ik niet, mijn bedoeling is om zelf iets op te zetten, waarbij ik mezelf kan blijven

Authentiek zijn is belangrijker dan populair zijn.

Mijn gevoel zegt steeds ga er mee door, er is voor mij ook wel een plekje in het land van fotografie, wat immers Never Give Up, heb geduld en kleine stapjes leiden je naar hoge doelen.
Ik ga door met geven van workshops in landschaps- en nachtfotografie, want daar ligt mijn hart.
Dit ga ik doen op vrijdagsavonds of op zondagochtend of door de week, midden in de nacht, waar het overal heel rustig is en je echt kunt genieten van de stilte in de natuur en het landschap. Om iedereen goed te begeleiden, ga ik lesgeven voor zeer kleine groepen van maximaal 4 personen.

De workshop landschapsfotografie “op ontdekkingsreis” start ik in Koehool op 10 mei op een vrijdagavond om de rust van het wad te ervaren en de mooie momenten op de gevoelig plaat vast te leggen. De workshop “Op Ontdekkingsreis” is een leerzame en ontspannende workshops met oog voor de natuur en het Friese landschap.

Bedankt dat je de tijd heb genomen om mijn blog te lezen.
Mocht je interesse hebben in een van mijn workshops geef je dan op en misschien kunnen we binnenkort kennis met elkaar maken.

Kijk voor fine art fotoprints in mijn shop. Alle support is welkom!

Met vriendelijke groet,
Thomas